En uns anys marcats per la crisi econòmica del 2008 que ara segons els experts sembla arribar a la seva fi, almenys pel que fa a les principals dades macroeconòmiques - no així, però, pel que fa referència als indicadors del dia a dia de la majoria de la gent del carrer que encara en pateix les conseqüències -, algunes entitats han estat capaces de sobreviure i de veure el futur amb optimisme. És el cas per exemple del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central, que els últims 10 anys (2006-2016) han experimentat un canvi intern molt interessant que contrasta amb la situació econòmica general que ha viscut globalment el país, en el seu conjunt. Aquest creixement i nou impuls del CETIM comença amb el deganat d'Albert Gómez i també amb el suport de l'interventor Carles Planes, entre els diversos membres de la junta que van veure que s'havien de canviar coses per millorar les línies de treball del Col·legi i posar-les novament al dia. Posteriorment sota la presidència del degà Francesc J. Archs i el cap de comunicació i secretaria tècnic del CETIM, Josep Ma. Macià, s'han ratificat i dut definitivament a terme les modificacions que han impulsat l'entitat qualitativament endavant. De la innovació i l'arrelament dels 50 primers anys d'història del col·legi (1955-2005) s'ha passat a una nova etapa de consolidació dels nous canvis, en aquesta darrera dècada.
Actualment, s'han suprimit globalment les diferències entre les carreres tècnica industrial i industrial, de manera que ara, des de fa dos anys, és el temps dels graduats, amb màsters per a més atribucions. Cal dir que ara només han quedat uns visats obligatoris regits per un decret, mentre que la resta són voluntaris. Tot i així els treballs no visats no estan coberts per les pòlisses d'assegurances, de manera que mantenen una certa importància, sobretot de cara als ajuntaments, per garantir la fiabilitat dels treballs que s'encarreguen. Per al Col·legi, encara continua essent la major font d'ingressos, tot i que se n'han obtingut altres d'importants aquests darrers anys, com ara l'augment del nombre de quotes, així com un ampli ventall de serveis diversos: la formació, el lloguer d'equips, la publicitat o els convenis amb bancs i altres entitats. Més que res, el Col·legi ha fet un canvi essencial en convertir-se en un proveïdor ampli de servies, on la manera de funcionar ha deixat de ser altruista per ser professional, en el sentit estricte, d'empresa.
Actualment el degà del CETIM és el Sr. Àngel Vilarasau Soler, després que el Sr. Archs per motius professionals hagués deixat el càrrec el passat mes de juny. El Sr. Vilarasau vol continuar amb la consolidació de tots els serveis del Col·legi i fer-lo més proper a tots els col·legiats i col·legiades.