Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

La Responsabilitat Civil de l'Enginyer Tècnic Industrial en l'Actualitat

Per CETIM 10 de juliol, 2024 General 73 visites

La Responsabilitat Civil de l'Enginyer Tècnic Industrial en l'Actualitat

El nou article del blog d'Alkora Grupo Verspieren, empresa que gestiona les assegurances de Responsabilitat Civil del CETIM, posa èmfasi en la importància de tenir una assegurança de Responsabilitat Civil Professional adequada. Aquest tipus d'assegurança és essencial per cobrir les reclamacions que puguin sorgir en l'exercici de la professió, protegint així el patrimoni personal de l'enginyer.

 

L'article destaca que les activitats professionals dels enginyers tècnics industrials són molt diverses, i una bona assegurança ha de cobrir aquesta amplitud d'activitats. També es recorda que el Codi Civil obliga a reparar els danys causats a tercers per acció o omissió, cosa que subratlla la necessitat de tenir una cobertura suficient.

 

L'article conclou presentant un cas real d'un accident laboral greu en una obra, on l'enginyer tècnic industrial actuava com a Coordinador de Seguretat i Salut. Aquest cas demostra com una reclamació pot arribar a ser molt costosa i tenir greus conseqüències, no només econòmiques sinó també personals, si no es compta amb una assegurança adequada.

 

Per a més informació, podeu llegir l'article adjunt a continuació.