Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

Petició d'implantació del Doble Grau en Electricitat i Electrònica a l'EPSEM-UPC Manresa

Per CETIM 27 de setembre, 2023 General 423 visites

Petició d'implantació del Doble Grau en Electricitat i Electrònica a l'EPSEM-UPC Manresa

 

La societat catalana demana recurrentment enginyers qualificats que els habilitin per l'exercici ple de la professió. La majoria dels graduats en enginyeria no tenen atribucions per la redacció, signatura i desenvolupament de projectes, i professorat (ensenyament reglat), perquè les seves titulacions no contemplen les competències que l'Ordre Ministerial CIN/351/2009, de 9 de febrer, indica. Les especialitats industrials de mecànica, tèxtil, química, elèctrica i electrònica si ho acompleixen, però la resta de titulacions no. Cal destacar sobre totes l'especialitat elèctrica que té una contradicció en si mateixa. Per una banda, la societat, tota, tendeix cap a l'electrificació i, per altra banda, s'ha deixat d'oferir en diferents Escoles Universitàries, també a l'Escola de Manresa, EPSEM-UPC Manresa.

 

És per això que des del Col·legi s'ha detectat des de fa molt de temps aquest problema s'ha decidit iniciar aquesta petició, perquè s'implanti a Manresa el doble Grau en Electricitat i Electrònica.

 

Si estàs d'acord amb el plantejament del Col·legi, et demanaríem que ens retornessis signat el document adjunt a la notícia, al correu cetim@cetim.cat.