Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

Nou portal de COGITI de licitacions europees i estatals per a enginyers i empreses d'enginyeria

Per CETIM 16 de novembre, 2023 General 222 visites

Nou portal de COGITI de licitacions europees i estatals per a enginyers i empreses d'enginyeria

 

Les licitacions públiques representen una font de negocis molt rellevant. Cada any més de 250.000 autoritats públiques del conjunt de la UE gasten al voltant del 18% del PIB de la UE en l'adquisició de serveis, obres o subministraments. Al seu torn, A Espanya, el nivell de despesa en contractació pública del 2022 va assolir l'11,52% del Producte Interior Brut (PIB) i el 24,11% del total de la despesa pública, tal com es reflecteix a les estadístiques del document “Government at a Glance” recollides per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE).

 

Els contractes públics s'adjudiquen a través de convocatòries de licitació (un procediment conegut com a contractació pública), que abasten una àmplia gamma d'àmbits com estudis, assistència tècnica i formació, consultoria, organització de conferències, material informàtic i molts altres. L'objecte dels contractes és l'adquisició de serveis, béns o obres per tal de garantir el bon funcionament de les institucions o programes tant estatals com de la UE.

 

Per aquest motiu i amb l'interès de fer arribar de forma ràpida, senzilla i directa a tots els nostres companys i les seves empreses aquestes licitacions, des de COGITI s'han dissenyat i publicat dos Portals que recopilen aquestes oportunitats de negoci multisectorial puntualment actualitzades anomenats, “Portal de licitacions estatals” i “Portal de licitacions europees” i accessibles des de la pàgina web del consell.

 

El Portal (http://cogiti.es/licitaciones) va ser presentat el passat mes d’octubre als col·legis en format telemàtic, i en aquesta es mostra informació pràctica d'ús i informació continguda al Portal, com presentar una licitació, selecció de licitacions per a enginyers i empreses d'enginyeria i els cercadors de licitacions, tant estatals com europees.

 

Podeu accedir a l'enregistrament de la jornada a través del següent enllaç:

https://youtu.be/fRYDv-07Wz0

 

Igualment us facilitem novament l'enllaç a la Jornada "Com presentar una licitació europea pas a pas. Anàlisi d'un cas pràctic", així, els assistents van poder conèixer la documentació que se'ls requereix en una licitació, la informació fonamental necessària i els processos i la sistemàtica per crear una oferta tècnica i financera d'alta qualitat i guanyadora.

https://www.youtube.com/watch?v=lcRP_zdPs_M

 

Prèviament els col·legiats i col·legiades que vulguin fer ús d'aquest nou servei han d'estar registrats en aquest Portal de Licitacions o COGITI.es i validats automàticament a través de la seva prèvia inscripció al Cens de la Professió (https://censocolegial.cogiti.es), com es realitza de forma habitual amb tots els serveis de COGITI.