Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

Publicades les Fotografies del Sopar de Germanor i Homenatge al Col·legiat i Col·legiada 2024

Per CETIM 7 de juny, 2024 General 388 visites

Publicades les Fotografies del Sopar de Germanor i Homenatge al Col·legiat i Col·legiada 2024

Des del Col·legi anunciem que ja estan disponibles a la nostra pàgina web les fotografies del Sopar de Germanor i Homenatge al Col·legiat i Col·legiada, celebrat el passat divendres 31 de maig de 2024. Agraïm sincerament a totes les persones que van assistir a l'acte, des de col·legiats i col·legiades fins als degans d'altres Col·legis. Esperem que gaudiu revisitant els bons moments viscuts durant la vetllada.

 

Per tal de veure les fotografies de l'acte, feu clic aquí.

 

CRÒNICA DEL SOPAR DE GERMANOR 2024

Fa una setmana, els professionals de l’enginyeria industrial de tota la Catalunya Central van celebrar la seva festa anual, un esdeveniment que va servir per reivindicar el paper crucial de la professió davant dels reptes com la sequera, el canvi climàtic i la digitalització de la indústria. Prop de tres-centes persones van participar en aquesta trobada, que, com sempre, va ser el punt de trobada anual destacat de la professió a les nostres comarques.

 

Durant l'acte, el degà del CETIM, Jordi Valiente, va destacar els nous projectes del Col·legi, entre els quals destaca la creació d’una comissió de gènere per fomentar la inclusió i la igualtat d'oportunitats a la professió. També es van introduir nous serveis per a les persones col·legiades, es va continuar amb la formació dels professionals i es van reforçar les col·laboracions amb els agents del territori per promoure les vocacions tècniques i tecnològiques.

 

Valiente va posar èmfasi en la importància de l'enginyeria davant la situació de sequera, subratllant la necessitat urgent d'innovar en la gestió dels recursos hídrics. Va elogiar la capacitat dels professionals de l’enginyeria per trobar solucions eficients als reptes més difícils i va destacar la seva contribució crucial per al futur.

 

Entre els assistents, es van trobar figures rellevants com el president del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Catalunya, Miquel Darnés, així com els degans dels Col·legis de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona, i representants d’institucions locals com la UPC Manresa, la Fundació Universitària del Bages i el Col·legi d’Enginyers Industrials.

 

La festa va incloure un acte institucional conduït per l’actriu Agnès Busquets, on es va rendir homenatge a aquells professionals que celebren 25 i 50 anys de col·legiació i exercici professional. En el primer grup han estat homenatjats Francesc Alsina, Jordi Bernadí, Jordi Bruch, Miguel Àngel Calle, Josep Maria Canela, Josep Maria Cirera, Adrià Clotet, Josep Colilles, Josep Francesc Crespo, Salvador Díaz, Sílvia Espel, Octavi Luján,  Ma. Carmen Orellana, Oscar Roca, Marta Rovira, Miquel Sala Mas, Ramon Sardans, Isidre Serra, Estanislau Salvador, Òscar Soler, Josep Tristany, Jordi Valiente, Judit Velasco, Josep Lluís Victori, Antoni Viladomat, Jordi Vilalta i Josep Maria Zaragoza. Pel que fa als professionals que compleixen 50 anys exercint, s’ha reconegut a Melcior Serra i Josep Biosca. En nom de tots ells ha parlat Josep Lluís Victori, que ha dit que “la feina dels enginyers és vital per al progrés de la societat”.Josep Lluís Victori va expressar en nom de tots ells la importància vital de l'enginyeria per al progrés de la societat.

 

El Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central, com a punt de referència de l’enginyeria industrial a la Catalunya Central, representa més de 1.200 persones col·legiades graduades en Enginyeria i Enginyers Tècnics Industrials de les comarques centrals. Amb una relació estreta amb la UPC Manresa, el Col·legi treballa per oferir serveis adaptats a les necessitats dels seus membres i promoure la formació dels futurs enginyers des de la seva etapa d'estudiants fins als inicis de la seva carrera professional.