COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I D'ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE MANRESA - Notícies - LA NOVA LLEI 18/20 DE FACILITACIÓ DE L'ACTIVITAT ECONÒMICA QUE SUPLEIX LA LLEI 15/16 DE SIMPLIFICACIÓ
 • linkedin
 • facebokk
 • twitter
 • instagram
 • youtube

Col·legi d'Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • LA NOVA LLEI 18/20 DE FACILITACIÓ DE L'ACTIVITAT ECONÒMICA QUE SUPLEIX LA LLEI 15/16 DE SIMPLIFICACIÓ

Notícies

14
gen
2021

LA NOVA LLEI 18/20 DE FACILITACIÓ DE L'ACTIVITAT ECONÒMICA QUE SUPLEIX LA LLEI 15/16 DE SIMPLIFICACIÓ

Notícies

Vot:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

19 de gener, de 17 a 18.30 h, Enginyers Barcelona, emetrà per videoconferència aquest webinar per tal de donar a conèixer la nova llei de facilitació 18/20 que substitueix a la llei de simplificació 15/16, es veuran els canvis que implica i com s'hauran de tramitar la majoria d'activitats, a partir del 20 de gener de 2021. .

Consulta el programa i gestiona la teva inscripció.

Consulta un petit resum:

Ha estat a la darrera sessió del Parlament i després d'anys de redacció i tràmit.

Es tracta de l'evolució de la ja derogada Llei de simplificació Llei16/2015. És una llei, basada en l'anterior però que va més enllà.

Conté accions concretes de simplificació, tramitació i relació entre el titular de l'activitat, el tècnic i l'administració pública.

Però també serveix de paraigües per a un desenvolupament futur de l'administració electrònica, la tramitació telemàtica i la simplificació i estardització de tràmits, entre d'altres.

Voldríem assenyalar diferents punts claus de la nova llei:

 • Les Declaracions Responsables presentades a l'Ajuntament hauran d'incorporar a partir d'ara, el Certificat tècnic que fins ara s'havia de tenir però que la realitat ha demostrat que en molts casos no s'havia obtingut. Tot això ajudarà a protegir la seguretat i l'interès general.
 • Consolidar la figura del tramitador (enginyers, gestors, etc) com a actors que poden presentar documentació, etc. sense la responsabilitat de ser representant legal de l'empresa.
 • El pagament de taxes electrònicament a través de les seves seus electròniques i del portal únic per les empreses, CANAL EMPRESA
 • Un sistema de control posterior de les activitats que podrà comportar multes addicionals de fins a 20.000 euros i la prohibició de comunicar o declarar l'inici d'activitat objecte de sanció entre a 6 mesos i 2 anys.
 • Les administracions passaran de gestionar formularis a gestionar dades (Only Once) amb una estandarització de les dades, l'identificador únic d'establiment, la tramitació unificada un sol cop de les dades aportades, i la proactivitat de l'administració, respecte dels serveis disponibles en cada moment.
 • Consolida la FINESTRETA ÚNICA EMPRESARIAL (FUE) i Canal Empresa com a model i punt únic de relació entre empreses/professionals i administració responsable per realitzar tots els tràmits necessaris per a la seva activitat. L'Àrea privada del portal serà l'espai comú d'integració entre l'empresa i l'Administració. El Directori d'Empreses, Establiments i Registres, posarà en comú tota la informació de que disposen les administracions, dels titulars de les activitats i dels establiments.
 • S'amplien alguns codis d'activitats en la relació dels Annex I i II on s'inclouen certes activitats que fins ara no tenien una tramitació expressa, complementant el llistat existent.
 • S'avança amb la simplificació de la intervenció administrativa, amb una minimització del control administratiu, que serà a posteriori. Com a regla general, la intervenció administrativa exercirà un control posterior, i només excepcionalment s'imposarà el control previ per part de l'administració.
 • La Governança d'aquest nou model de relació empresa/administracions pivota sobre la Comissió per a la Facilitació de l'Activitat Econòmica i el seu Comitè Assessor (de la qual formem part), com a òrgan encarregat de fer seguiment, avaluació de la implantació, definir la estratègia per fer efectiva la FUE i coordinar el seu desplegament.
 • Impuls de projectes empresarials estratègics: s'estableix una tramitació d'urgència de projectes empresarials considerats estratègics, amb la voluntat d'oferir una "autopista administrativa" que faciliti la implantació de projectes empresarials amb valor afegit. Aquesta regulació resta pendent fins el seu desenvolupament reglamentari. La finalitat és poder designar un projecte empresarial com a "estratègic", impulsar un procés ordenat i equilibrat de transició cap a nous models de negoci, de major valor afegit i presència tecnològica, que consolidin el teixit productiu i l'ocupació en l'objectiu de promoure projectes de desenvolupament tecnològic i innovació, desenvolupament i vertebració territorial, reindustrialització, generació d'ocupació, recuperació i foment de sectors tradicionals, protecció mediambiental, promoció de la diversitat, inclusió social, igualtat, no discriminació i conciliació en l'àmbit laboral o corresponsabilitat. També es tindran en compte els projectes que fusionin petites empreses, incorporin startups per guanyar dimensió o incrementin el nombre de grans empreses a Catalunya.

Aquestes accions afectaran i beneficiaran al 89% de les empreses i 91% dels autònoms, i pot suposar un estalvi de 39 milions d'€ a empreses i emprenedors.

Per a més informació.

Compártenos:  

Col·legi d'Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa
Plana de l'Om, 6, 2n 5a
08241 Manresa

Telèfon: 93 872 57 62
Mòbil: 691 93 25 94

De dilluns a dijous:
9.00 h a 17.00 h (sense interrupció)
Divendres:
9.00 h a 15.00 h

certificado


Desarrollado por ATTEST